Me gustaria verte aquí... síguemos

miércoles, 2 de abril de 2014

ELS ASTRONAUTES


Avui hem estat parlant dels astronautes , ja sabiem moltes coses, apreses en el nostre projecte de la lluna , però avui hem après algunes més.
 Segons la wikipedia :El terme astronauta designa tot el personal d'un objecte espacial , a la tripulació d'una nau espacial i fins i tot , "a tota persona que es trobe en la lluna ".


 


Vestit espacial


La Viquipèdia diu:

El vestit espacial és un equip tancat hermèticament, que inclou un dispositiu de respiració i que li permeten l'ocupant moure lliurement per l'espai. És la peça única per a realitzar qualsevol activitat extravehicular i una mesura de seguretat; ja que protegeix als éssers humans de la calor, el fred, la radiació i la nul·la pressió atmosfèrica de l'espai.Si no fos per aquests peculiars vestits els astronautes explotarien per la falta d'oxigen , gravetat i les temperatures extremes . L'espai és una " bomba " per al cos humà .Amb el llançament d'Apollo 11- el coet tripulat de la NASA que va arribar a la lluna -hi ha hagut un progrés en la vestimenta dels astronautes .

http://3.bp.blogspot.com/-Y6y4yeFnMtQ/Uq9vYNtepfI/AAAAAAAAFTU/9CAz9e8kU0Y/s400/Diapositiva83.JPG 
http://cdn.pijamasurf.com/wp-content/uploads/2012/07/TRAJE-COMPLETO.jpg

L'entrenament dels astronautes

els astronautes són persones molt entrenades i més han de tenir un nivell acadèmic elevat ja que tenen mucharespponsabilidad en el seu treball.
Han d'estar preparats per estar lluny de casa durant períodes de temps prolongats quan estan en missions o entrenant. També haurien de poder viure en espais reduïts amb els seus companys de treball, i tenir la capacitat de comunicar-se bé i cooperar. Per complir amb els requisits per ser astronauta de la National Aeronautics and Space Administration (o NASA), els postulants han d'aprovar l'examen físic, que inclou el control de la visió, la pressió sanguínia i l'estatura.
Aproximadament passen dos anys preparant.
se'ls exposa a la ingravidesa l'espai i han de nedar molt amb el vestit espacial lloc.
a més han de saber pilotar avions.

L'aigua a l'espai.


A l'espai , gairebé més que enlloc , l'aigua és un bé escàs , i amb prou feines hi ha espai per emmagatzemar la quantitat que necessiten els astronautes per viure . 
A l'Estació Espacial Internacional  tota l'aigua que es consumeix es porta periòdicament des de la Terra . Els astronautes han de racionar molt bé el preuat recurs , així que en lloc de dutxa s'ensabonen amb un drap humit . A més , al bany no hi ha cisternes a l'ús, ja que en lloc d'aigua s'utilitza un corrent d'aire per eliminar les deixalles .A més de per rentar-se i beure , en l'espai es necessita aigua per a altres fins com rehidratar els aliments liofilitzats , netejar la nau i desenvolupar experiments científics . 

Què mengen els astronautes ?

 Cereals, pa, fruits secs, sucs, sopes ... tot processat i empaquetat a la perfecció a la Terra. S'investiga com empaquetar el menjar perquè ocupi i tot el menys possible i, alhora, mantenta tots els seus nutrients durant llargs períodes de temps.
navegant per la red he trobat aquestes fotos :
¿Qué comen los astronautas? 


¿Qué comen los astronautas?


Si vols saber més clica a la imatge
 Clica a la imatge si vols saber més.


Com dormen els astronautes?

  Com es renten ?

En aquest vídeo podem veure com una astronauta es renta el pèl.

 Al bany...I com a resum aqui us deixe aquest video on veiem com és un dia en l'espai.
Alguns astronautes famosos.

El primer ésser viu que va pujar a l'espai va ser
una gosseta russa anomenada Laika.

 

 
El primer home que va pujar a l'espai va ser un astronauta rus anomenat Yuri Gagarin.

 
I la primera dona que va pujar a l'espai va ser una astronauta russa, Valentina Tereshkova.


 
Els primers a arribar a la lluna van ser:
Neil Amstrong

http://1.bp.blogspot.com/-1-T0PLcwlGs/UDkw0NEY69I/AAAAAAAAd3M/H_EaSQQpV0g/s1600/f7b928648171.jpg 
Adwin Aldrin

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20131022155737/bigbangtheory/de/images/2/28/Aldrin_buzz.jpg 
Michael Collins

 

I a continuació anem a conèixer a un astronauta español:
Pedro Duque. Si cliqueu a la seua imatge podreu llegir una entrevista.http://www.elgancho.es/entrevistas/pedro-duque-astronauta 

No hay comentarios:

Publicar un comentario